Over ons

VERBINDEN DOOR VERHALEN

Voices2Connect Lina
Voices2Connect Aradhana

Ons verhaal

Mijn moeder is Surinaams-hindoestaans en mijn vader Indiaas. Buitenshuis heb ik juist veel Nederlandse vrienden. Dit zorgt ervoor dat ik het gevoel heb in verschillende werelden te leven waar ik telkens weer een andere identiteit aanneem. In elk van deze werelden, mijn “familiewereld”, mijn “vriendenwereld” en mijn “werkwereld”, verander ik mijn gedrag aan mijn omgeving. Het kan verfrissend en inspirerend zijn om van de ene wereld naar de andere te gaan, maar het zorgt bij mij ook voor verwarring.

Welke identiteit is nou de echte? En wie zou ik willen zijn?

Voices2Connect

Welkom bij Voices2Connect, een platform die door middel van levensverhalen wil verbinden.

Hierboven lees je een kort voorbeeld hoe wij ons voelen in een samenleving die op een snel tempo verandert. We merken dat we niet de enige zijn die dit meemaken. Er zijn veel jongeren die op dit moment hetzelfde voelen.

Elke persoon heeft een uniek verhaal waar deze gevoelens in voorkomen. De verhalen vormen wie je nu bent. Door jouw hele leven maak je iedere dag weer iets mee wat jou verandert, zoals verliefd worden, een baan die je niet zo leuk vindt of iemand verliezen. En jouw achtergrond kan daar een invloed op hebben.

Wij willen met Voices2Connect de verhalen verzamelen over de reis van het vormen van jouw identiteit. Dit kunnen thema’s zijn als liefde, rouw, seksualiteit, vriendschap, werken, opleiding of iets anders!

Heb je interesse om jouw verhaal te delen of wil je samenwerken?
Mail dan naar voices2connect@gmail.com

Liefs,

Lina & Aradhana

Een brief van MamaCash

Maak kennis met de Spark partners 2020!

Met Spark subsidies ondersteunt Mama Cash feministische initiatieven in Nederland. In augustus 2020 vond de derde oproep tot het indienen van aanvragen voor Spark-subsidies plaats. Toen de aanvragen binnenkwamen, was het weer geweldig om te zien hoeveel feministisch, anti-racistisch en LBTQI+ activisme er in Nederland en de Nederlandse Antillen is.

We hebben meer dan 70 aanmeldingen ontvangen en hoewel we ze helaas niet allemaal kunnen ondersteunen, hebben we ten opzichte van de vorige oproep 57% meer subsidies kunnen verstrekken. De Spark-stuurgroep, bestaande uit zes activisten uit verschillende bewegingen voor sociale rechtvaardigheid in Nederland, voerde lange en moeilijke gesprekken en besloot uiteindelijk om een breed scala aan groepen te ondersteunen die urgent en belangrijk werk doen. En we zijn verheugd deze groepen aan u voor te stellen:

Voices2connect

Voices2connect creëert een veilige omgeving voor tweede generatie Nederlandse jongeren met een migratieachtergrond, om de zoektocht en het vinden van balans in verschillende identiteiten bespreekbaar te maken. De groep wil een social media platform creëren, waar mensen hun eigen verhalen en ervaringen kunnen delen over verschillende onderwerpen waar twee culturen kunnen botsen (bijvoorbeeld daten, seksualiteit, geslacht, menstruatie, de gezinsband en kledingstijl). Ook Nederlandse jongeren zonder migratieachtergrond worden aangemoedigd om hun ervaringen te delen. Op deze manier hoopt Voices2connect jongeren te stimuleren om elkaar beter te begrijpen en het gesprek aan te gaan, over verschillende stigmatiserende onderwerpen.

Mama Cash

Mama Cash